Lunds kommun bör inte åka till Almedalsveckan i Visby!

Första veckan i juli arrangeras Almedalsveckan i Visby, där politiker, organisationer och näringsliv möts i debatter och seminarier. Lunds kommun deltar med en stor grupp politiker och tjänstemän, en resa som kostar 700 000 kronor.
Vänsterpartiet protesterar mot kommunens deltagande och föreslår att dessa pengar istället ska läggas på att förbättra välfärden. Tillsammans med kommunens deltagande på fastighetsmässan Mipim i Cannes (som hålls i mars) kostar kommunens deltagande på mässor och mingel (minst) en miljon kronor varje år.
Vänsterpartiet menar att det inte ska vara skattebetalarna som ska betala för att politikerna ska kunna lära sig mer och träffa ministrar och partikamrater under en sommarvecka i Visby. Partierna får ett kommunalt partistöd för att kunna göra bland annat utbildningar för sina medlemmar.
De politiker som tycker att Almedalen är en bra fortbildning bör betala detta på egen hand. Så gör till exempel Vänsterpartiets gruppledare i Lund, Hanna Gunnarsson, som åker till Visby men betalar boende, resa och andra kostnader själv.
Foto: Jan Ainali